SCORE 250 EC

SCORE 250 EC

Score 250 EC este un fungicid sistemic, universal consacrat pentru combaterea bolilor la pomii fructiferi, tomate si alte culturi, avsnd actiune preventiva si curativa.

cantitate
  • 2 ml
  • 50 ml
  • 250 ml
In stoc
5,00 lei
Nicio taxa


Credit module tbi bank 3.3.1

40.08 Lei x 4 rate

 

TIMP DE PAUZA:

Dupa aplicare ultimului si pana la recoltare, trebuie sa treaca: 14 zile pentru mar, 21 de zile pentru sfecla de zahar, 7 zile pentru tomate(sera), cires, visin, piersic si cais, 3 zile pentru capsuni.

TOLERANTA LA CULTURI:

SCORE 250 EC este bine tolerat la toate culturiile, atunci cand este folosit confrom recomandarilor.

MOD DE ACTIUNE:

SCORE 250 EC este un fungicid sistemic, cu preluare rapida de plante.

SCORE 250 EC contine difenoconazol care actioneaza impotriva ciupericilor in momentul penetrarii in planta(germinarii sporilor ciupercii) si in perioada de formare a haustorilor.

SCORE 250 EC opreste dezvoltarea ciupercilor patogene prin interferarea in procesul de biosinteza a sterolilor(ergosterol) din membranele celualare. Produsul este transportat sistemic, acropetal, ascendent prin vasele lemnoase in toate partile verzi ale plantei. Pe frunze este distribuit transalminar pe ambele fete, asigurand astfel o protectie uniforma foarte buna impotriva bolilor. Desi modul de actiune permite utilizarea preventiva si curativa, se recomanda aplicarea produsului preventiv pentru a evita infestarea ireversibila a culturii.

RECOMANDARI DE APLICARE:

Combaterea rapanului si fainarea la mar: tratamentele se vor efectua in conformitate cu  averitzarile locale. Tratamente preventive: in conditii normale de infectie, intervalul de aplicare este de 7-10 zile, de la inceputul infloririi pana cand fructele au diametrul de 20-30 mm. Dupa aceasta perioada tratamentele pot fi aplicate  la 7-12 zile. Intervalul dintre tratamente se adapteaza in functie de conditiile climatice, evolutia bolii, a culturii, si daca este necesar se poate reduce si la cateva zile(4-5 zile) in perioada cu ploi abundente si nebulozitate.

Tratamente curative: impotriva infectiilor cu rapan se poate trata curativ in cel mai scurt timp posibil(maxim 24-48 de ore) de la infectare. Dupa prima aplicare curativa se repeta tratamentul, cu efect preventiv dupa 5-7 zile in functie de conditiile climatice. Tratamente curative se pot aplica pana cand fructele au diametru de 20-30 mm. Numarul de tratamente cu SCORE 250 EC este de maxim 4 pe sezon. Pentru restul tratamentelor se vor utiliza fungicide cu un alt mod de actiune in afara de triazoli. Pentru a utiliza cat mai eficient si durabil performantele produsului recomandam utilizarea in amestec cu parteneri de contact cu actiune multipla precul Bravo 500 SC, in doza intreaga din ambele produse(1:1).

Combaterea moniliozei la visin, cais, piersic, cires: tratamentele impotriva moniliozei se vor face in conformitate cu avertizarile locale. SCORE 250 EC se aplica in unul doua tratamente pe sezon inainte si dupa inflorit(buton alb si scututuratul petalelor). Pentru restul tratamentelor se vor utiliza fungicide cu un alt mod de actiune.

Combaterea fainarii la piersici: pentru combaterea fainarii se pot aplica 2-3 tratamente incepand din stadiul de fructe cu diametrul de 7-8 mm pana la diametrul de 20-25 mm. In caz de presiune de fainare ridicata se va alterna, cu un fungicid de fainare.

Pentru basicarea frunzelor se aplica inca din faza de buton verde/roz 3-4 tratamente consecutive in 7-10 zile, pentru a proteja frunzele tinere care sunt foarte sensibile. Se poate utiliza si in amestec cu Bravo 500 SC in doza intraga din ambele produse pentru un rezultat mai bun.

Combaterea cercospoziozei si fainarii la sfecla de zahar: prima stropire se efectueaza la instalarea bolii, intervalul de stropire fiind de 7-14 zile, in functie de conditiile climatice si evolutia bolii se poate reduce intervalul.

Cultura tolereaza foarte bine produsul.

Nu se recomanda amestecul cu produse cuprice.

Combaterea alternariozei la tomate: prima stropire se efecuteaza la primele simptome de instalare a bolii. Se recomada a se efectua maxim 3-4 stropiri pe an, intervalul de stropire fiind de 7-10 zile, adaptabil, in functie de conditiile climatice, tipul culturii(spatii protejate sau in camp) si evolutia bolii. Pentru restul culturilor si bolilor tratamentele se vor face in conformitate cu avertizarile locale. Nu se amesteca produse cuprice.

PREPARAREA SOLUTIEI:

Se introduce cantitatea masurata de produs in rezervorul plin jumatate cu apa. Se completeaza cu restul de apa. In timpul amestecarii si aplicarii, se agita bine pentru a mentine emulsia uniforma.

Volum solutie: cantitatea de solutie necesara stropirii variaza intre 300(la dfecla de zahar) si 1000-1500 litrii/ha si depinde de cultura si faza de vegetatie, cantitatea de solutie putand fi marita dar respectand concentratia procentuala.

MANAGEMENTUL PREVENIRII APARITIEI FORMELOR REZISTENTE:

Pentru prevenirea dezvoltarii de forme rezistente se recomanada a nu se depasii numarul maxim de tratamente indicat la fiecare cultura in parte. Alternarea se face cu produse din alte grupe chimice in afara de triazoli.

La rapan recomadam utilizarea in amestec cu partener de contact precum Bravo 500 SC in doza intreaga din ambele produse.

COMPATIBILITATE:

SCORE 250 EC este compatibil cu numeroase produse de uz fitosanitar. Inainte de utilizare se vor consulta tabelele cu compatibilitati si se va efectua un test pe cultura repectiva.

Cultura Denumirea bolii Doza
Tomate de sera Alternarioza(Alternaria solani) 0.05%(0.5 l/ha)
Sfecla de zahar Cercosporioza(Cercospora beticola)
Fainarea(Erysiphae betae)
0.3 l/ha in 300 l apa/ha
2 tratamente
Mar Rapan(Venturia inaequalis)
Fainarea(Podosphaera leucotricha)
0.015%(0.225 l/ha)
Piersic Monilioza(Monilia spp.)
Basicarea(Taphrina deformans)
Ciuruirea(Coryneum beijerinckii)
Fainarea(Sphaeroteca pannosa var. periscae)
0.02%
(0.2 l/ha)
Cires Monilioza(Monilia spp.)
Patarea frunzelor(Blumeriella jaapii)
0.02%
(0.2 l/ha)
Visin, cais si piersic Monilioza(Monilia laxa) 0.015%
Capsun Putergai(Botrytis cinerea)
Patarea(Mychosphaerella fragarie)
0.05%(0.5 l/ha in 1000 l apa)
0.03%(0.3 l/ha in 1000 l apa)
Tip Fungicid
Sistemic
Pentru
Cais
Capsuni
Cires
Mar
Piersic
Rosii (Tomate)
Sfecla de zahar
Visin
S4352
Nicio recenzie

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Produs adăugat la lista de dorințe
Produs adăugat pentru comparare.

Doctor Plant utilizează cookie-uri și tehnologii similare pe site-urile sale. Continuând navigarea după prezentarea informațiilor privind modulele cookie, sunteți de acord cu această utilizare.