Fungicid Folpan 80 WDG
Fungicid Folpan 80 WDG
Fungicid Folpan 80 WDG
Fungicid Folpan 80 WDG

Fungicid Folpan 80 WDG

Substanţa activă: Folpet 80%

cantitate
  • 15 gr
  • 150 gr
Produs disponibil cu alte optiuni
14,50 lei
Nicio taxa

 

FOLPAN 80 WDG - Fungicid de contact

Substanţa activă: Folpet 80%
Formulare: WDG (Granule dispersabile în apă)
Clasificare: Xn (Nociv); N (Periculos pentru mediu)


Cultura Agenti de daunare Doza
Mar Rapan (Venturia inaequalis) 0,15 %
Prun Patarea rosie (Polystigma rubrum), Ciuruirea frunzelor (Stigmina carpophylla) 1,5 kg/ha
Vită de vie Mana (Plasmopara viticola), Putregai cenusiu (Botrytis cinerea e.s.) 1,5 kg/ha
Tomate Mana (Phytophthora infestans) 0,15 %
Castraveti Mana (Pseudoperonospora cubensis) 0,15 %
Ceapa Mana (Phytophtora infestans) 0,15 %
Cartof Mana (Phytophtora infestans) 1,5 – 2,0 kg/ha
Tomate (rasad) Mana de sol (Phytophtora parasitica), Caderea plantutelor(Phythium debaryanum), Rizoctonioza (Rhizoctonia solani) 0,15 % (4 – 5 l soluţie/mp)
Rasinoase (plantule din solarii) Caderea plantutelor 0,15 % (1,5 kg/ha în 1000 l apă); primul tratament preventiv in momentul semanarii, al II-lea la 2-3 saptamaniMOD DE ACTIUNE
FOLPAN 80 WDG este un fungicid cu actiune multi-site specifica mai ales impotriva ciupercilor care provoaca mana, rapanul si monilioza la culturile horticole. Substanaa activa folpet face parte din grupa ftalimidelor si are actiune preventiva de contact, impiedicand instalarea infectiilor la suprafata organelor tratate prin blocarea respiratiei ciupercilor sensibile la nivel celular. Desi nu este translocat in interiorul tesuturilor, produsul adera foarte bine pe organele tratate si este greu spalat de ploaie, realizand o perioada de protectie de circa o saptămana. Avand actiune multi-site, prin aplicarea produsului FOLPAN 80 WDG se previne aparitia rezistentei patogenilor la aplicarea fungicidelor si ca urmare acesta constituie un partener de neinlocuit pentru fungicidele sistemice.


RECOMANDARI DE APLICARE
Plantatii pomicole
Se aplica in cursul intregii perioade de vegetatie, la avertizare sau preventiv, la acoperire, in functie de presiunea de infectie la interval de 7-10 zile. La mar, primele tratamente (in perioada critica de instalare a infectiilor primare) se recomanda a se face in amestec cu produse sistemice (de exemplu ARDENT 50 SC, ORIUS 25 EW), dupa care in a 2-a parte a perioadei de vegetatie produsul se poate aplica si singur. Stropirile se fac cu volum normal de solutie, folosind echipamentul terestru care sa asigure o pulverizare corespunzatoare astfel incat sa se trateze uniform intregul foliaj al pomilor.

Vita de vie
Se poate aplica pe durata intregii perioade de vegetatie ca tratament preventiv contra manei si in secundar contra infectiilor de putregai cenusiu. In fazele critice de infectie (ploi frecvente si vreme calda), produsul se va combina în mod obligatoriu cu produse sistemice specifice impotriva manei.

Legume in camp, cartof
Produsul se aplica la avertizare in volum normal de solutie in functie de gradul de dezvoltare a culturii.

Rasaduri de legume si puieti de rasinoase
Tratamentele se aplica fie prin stropirea solului inainte de semanat sau plantat, fie prin imersia radacinilor rasadurilor de legume într-o solutie de concentratie 0,15 %. In unele cazuri (plantute de rasinoase in solarii), tratamentul se poate aplica după 2-3 saptamani.

Tip Fungicid
De contact
Pentru
Cartof
Castraveti
Ceapa
Mar
Prun
Rosii (Tomate)
Vita de vie
F0018
Nicio recenzie

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Produs adăugat la lista de dorințe
Produs adăugat pentru comparare.

Doctor Plant utilizează cookie-uri și tehnologii similare pe site-urile sale. Continuând navigarea după prezentarea informațiilor privind modulele cookie, sunteți de acord cu această utilizare.