Fungicid Folicur Solo 250 EW
Fungicid Folicur Solo 250 EW
Fungicid Folicur Solo 250 EW
Fungicid Folicur Solo 250 EW

Fungicid Folicur Solo 250 EW

Fungicid sistemic triazolic pentru combaterea bolilor la sâmburoase, vita de vie, mar si rapita.

cantitate
  • 100 ml
  • 1 litru
In stoc
40,00 lei
Nicio taxa

 

Fungicidul Folicur Solo 250 EW este un produs pe baza de tebuconazol 250 grame/litru, fiind un fungicid sistemic, ce patrunde in planta si este distribuita in interiorul tesuturilor, blocand extinderea ciupercii prin inhibarea procesului de sinteza a ergosterolilor.

Acest mod de lucru da posibilitatea fungicidului Folicur Solo 250 EW sa actioneze preventiv, curativ dar si eradicativ, fiind foarte eficient impotriva ciupercilor patogene.
Folicur Solo 250 EW are un efect de lunga durata asupra patogenilor (10-14 zile).

MOD DE UTIlIZARE

Cultura Organism tinta Doza
Vita de vie Fainare (Unchiula necator) 0.4 l/ha
Mar Fainare (Podospaera leucotricha)
Rapan (Venturia Inaequalis)
0,05% (750 ml/ha)
Samburoase Monilioze (Monilia spp.) 0.075 - 0.1%
Rapita de toamna Putregai alb (Sclerotinia sclerotiorum)
Patarea bruna (Alternaria brassicae)
Fainare (Erysphe communis)
1 l/ha
Rapita Tratament pentru cresterea rezistentei plantelor la iernare si pentru combaterea patogenului Phoma lingam 0.5 l/ha (un tratament aplicat toamna)


Vita de vie

In cadrul programului de stropiri la vita de vie, Folicur Solo se aplica in doza de 0,4 litrii pe hectar. Se recomanda pentru 1-2 tratamente post-florale, cand presiunea bolii este mai mare. Se poate utiliza si pentru tratamente preflorale (in special la tratamentul dinaintea infloririi), daca presiunea bolii este mare se recomanda utilizarea unui produs sistemic.

Specii de samburoase - pomi fructiferi

Folicur Solo este printre cele mai eficace produse pentru combaterea moniliozei la cais, piersic, prun, cires, visin. Numarul de tratamente recomandate este de 2-4 tratamente pe sezon, in functie de rezerva infectioasa si de conditiile climatice din timpul vegetatiei.
Primele doua tratamente se efectueaza in fenofaza de buton roz si respectiv la scuturarea petalelor si au ca scop combaterea speciei Monilia laxa, care se manifesta in principal pe lastari si flori.
Urmatoarele doua tratamente se efectueaza pentru combaterea in principal a speciei Monilia fructigena (dar si a speciei Monilia laxa) si au ca scop combaterea atacului pe frunze.

Concentratia necesara este de 0,075%-0,1%, pentru un volum de solutie de 1000 de litrii/hectar. Tratamentele se repeta la un interval de 10-14 zile.

Mar

La mar, Folicur Solo se utilizeaza in special pentru combaterea fainarii, dar si a rapanului. Concentratia este de 0,05% pentru un volum de solutie de 1500 litrii/hectar. Tratamentele se efectueaza la avertizare pre si post floral.


Se recomanda inainte de aplicarea fungicidului Folicur Solo la mar, sa se efectueze un test de compatibilitate biologica deoarece la unele soiuri, (ex: Golden) pot aparea fenomene de fitotoxicitate.

Tip Fungicid
Sistemic
Pentru
Mar
Rapita
Vita de vie
Nicio recenzie

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Produs adăugat la lista de dorințe
Produs adăugat pentru comparare.

Doctor Plant utilizează cookie-uri și tehnologii similare pe site-urile sale. Continuând navigarea după prezentarea informațiilor privind modulele cookie, sunteți de acord cu această utilizare.