Teldor 500 SC

Teldor 500 SC

Teldor 500 SC este un fungicid cu actiune de contact si local sistemica pentru combaterea putregaiului cenusiu la vita de vie, legume, capsun, flori ornamentale si a moniliozelor la pomii fructiferi.

cantitate
  • 10 ml
  • 100 ml
In stoc
58,00 lei
Nicio taxa

 

Substanta activa: fenhexamid 500 g/l

Formulare: SC (suspensie concentrata)

Modul de actiune

Teldor este un fungicid cu actiune preventiva de durata, destinat combaterii putregaiului cenusiu la diferite culturi. Actioneaza la suprafata organelor tratate si local sistemic, impiedicand producerea infectiilor si dezvoltarea ulterioara a miceliului in planta. Teldor se fixeaza puternic la suprafata organelor tratate, o parte a produsului patrunzand in plante.

Modul de utilizare

Vita de vie: se utilizeaza la doza de 0,8-1 l/ha, in functie de presiunea de infectie, pentru 1-2 tratamente preventive in urmatoarele faze: la scuturarea florilor, inaintea compactarii ciorchinelui si la intrarea in parga. In conditii de presiune mare de infectie se va utiliza doza marita precedata de un desfrunzit partial. Timpul de pauza: 7 zile la strugurii de masa si 14 zile la strugurii destinati vinificarii. Nu are efecte negative asupra fermentatiei alcoolice si malo-lactice.

Cires, visin, prun: 0,08% (0,8 l/ha) pentru combaterea moniliozelor. Se efectueaza 1-2 tratamente preventive. Primele tratamente (buton roz-scuturarea petalelor) combat Monilia laxa, care se manifesta in principal pe lastari si flori, iar urmatoarele combat in plus Monilia fructigena si au ca scop prevenirea atacului pe fructe. Tratamentele se repeta la 10-14 zile, in alternanta cu alte produse. Timpul de pauza: 1-3 zile.

Capsun: se recomanda a se efectua 2-3 tratamente la doza de 1,5 l/ha (0,15%), primul la inceputul infloririi, iar urmatoarele dupa fiecare recoltare a fructelor. Se utilizeaza 1000 l solutie/ha. Timpul de pauza este de 1-3 zile.

Tomate, castraveti solarii: se efectueaza 1-2 tratamente la doza de 0,8 l/ha, la avertizare sau la aparitia primelor simptome de boala in perioada de crestere a fructelor. Volumul mediu de solutie este de 600-1000 l /ha la tomate si castraveti si 600 l/ha la ceapa. Timpul de pauza este de 1-3 zile.

Ceapa: se efectueaza 1-2 tratamente preventive la doza de 0,8 l /ha, la avertizare, cu 6 respectiv 3 saptamani inainte de recoltare.

Lalele, crizanteme: 0,8 l/ha. Se efectueaza 2-3 tratamente la avertizare. Volumul de solu-tie este de 400 l/ha. La tratamentul bulboaselor se adauga adeziv in solutia de stropit.

Cultura Organism tinta Doza/Conc.
Vita de vie Putregaiul cenusiu (Botrytis cinerea) 0,8 -1 l/ha
Cires, visin, prun Monilioze (Monilia spp.) 0,08% (0,8 l/ha)
Capsun Putregaiul cenusiu (Botrytis cinerea) 0,15% (1,5 l/ha)
Tomate Putregaiul cenusiu (Botrytis cinerea) 0,08% (0,8 l/ha)
Castraveti Putregaiul cenusiu (Botrytis cinerea) 0,08% (0,8 l/ha)
Ceapa Putregaiul cenusiu (Botrytis cinerea) 0,08% (0,8 l/ha)
Crizanteme, alee Putregaiul cenusiu (Botrytis cinerea) 0,08% (0,8 l/ha)
Tip Fungicid
De contact
Sistemic
Pentru
Capsuni
Castraveti
Ceapa
Cires
Prun
Rosii (Tomate)
Visin
Vita de vie
T3244
2 Recenzii

Grammar errors on your website doctorplant.ro
Hi,

Just noticed a few grammar errors on your website doctorplant.ro

Grammatical errors can create a negative impression on your visitors and may affect the credibility of your brand. Therefore, I wanted to offer my help in correcting these errors.

I have created a document that highlights all the errors I have found on your website and included suggestions for corrections. You can access the document by clicking on this link: https://bit.ly/Grammar-Report

If you like my effort you can just reply me a thank you email :)

Best Regards

De Dianne in 2023-02-04

Tinerete fara Batranete
Imaginați-vă o viață în care sunteti priviți cu respect și admirație pentru frumusețea și tinerețea dumneavoastră.
O viață în care succesul poate crește cu peste 1000%

Firele Albe/Carunte de par, va fac sa aratati mult mai invarsta decat sunteti de fapt.
Nu vă lăsați limitați de vârstă, atunci când vine vorba de Dragoste, Afaceri sau Carieră!

Sute de mii de persoane au scapat de Firele Albe de Par, si acum arata mult mai tineri datorita produselor Sereni Capelli.
Oferiti-va si dumneavoastra o sansa de a creste succesul in viata dumneavoastra.

Folositi produsele de pe https://serenicapelli.ro fara riscuri. Daca nu sunteti multumiti de rezultate in 14 zile, primiti banii inapoi.
De Everette in 2023-01-26

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Produs adăugat la lista de dorințe
Produs adăugat pentru comparare.

Doctor Plant utilizează cookie-uri și tehnologii similare pe site-urile sale. Continuând navigarea după prezentarea informațiilor privind modulele cookie, sunteți de acord cu această utilizare.