Insecticid Optimol
Insecticid Optimol
Insecticid Optimol
Insecticid Optimol
Insecticid Optimol
Insecticid Optimol

Insecticid Optimol

Optimol se prezintă sub formă de granule omogene, fără tendință de sfărâmare, de culoare albastră.

cantitate
  • 50 gr
  • 150 gr
  • 500 gr
Stoc epuizat
20,00 lei
Nicio taxa

 

MOD DE ACȚIUNE: Controlul de tip momeală al dăunătorilor se bazează pe consumarea parțială sau totală a substanței de către organismul dăunător. Astfel, limacșii și melcii trebuie să găsească mai întâi momeala și apoi să o consume. Cantitatea consumată reprezintă un factor cheie al eficienței: palatabilitatea granulelor trebuie să fie suficientă pentru a determina consumul unei doze letale.

Granulele de Optimol imobilizează limacșii, apoi îi ucid. Cele mai bune rezultate se obțin la aplicarea pe vreme umedă, când limacșii sunt foarte activi.

RECOMANDĂRI DE UTILIZARE:

Viță de vie (vin/masă), zmeur, mur, alte fructe mici și de pădure, căpșun: 5 kg/ha, pentru 100 mp, cu 7 zile înainte de înmugurirea plantei, până la stadiul 69 (sfarșitul înfloririi).

Cartof: 5 kg/ha, pentru 100 mp, cu 7 zile înainte de înflorirea plantei, până la stadiul 97 (frunza și tulpina sunt uscate).

Sfeclă de zahăr, sfeclă furajeră, sfeclă roșie, gulii: 5 kg/ha, pentru 100 mp, cu 7 zile înainte de semănat/plantat, până la stadiul 15 (5 frunze deschise).

Conopidă, broccoli, varză, varză de bruxelles: 5 kg/ha, pentru 100 mp, cu 7 zile înainte de semănat/plantat, până la stadiul 41 (începutul îmbobocirii, respectiv începutul înfloririi).

Salată (alte specii de salată), spanac, specii similare (grașiță de iarnă, sfeclă de frunze) ierburi (asmățui, arpagic, țelină de frunze, pătrunjel, salvie, rozmarin, cimbru, busuioc, tarhon): 5 kg/ha, pentru 100 mp, cu 7 zile înainte de semănat/plantat, până la stadiul 41 (la începutul creșterii plantei; cele două frunze tinere nu se mai deschid).

Mazăre și fasole verde, mazăre și fasole uscată: 5 kg/ha, pentru 100 mp, cu 7 zile înainte de semănat până la stadiul 15 (5 frunze deschise, respectiv 5 cârcei deschiși).

Anghinare: 5 kg/ha, pentru 100 mp, cu 7 zile înainte de semănat până la stadiul 51 (inflorescenț ă vizibil la frunzele superioare).

Plante oleaginoase (in, mac, susan, floarea soarelui, rapiță, soia, muștar, dovleac, bumbac, șofrănel, limba mielului, camelină, cânepă, ricin, alte plante oleaginoase cu excepția arahidelor: 5 kg/ha, pentru 100 mp, cu 7 zile înainte de semănat până la stadiul 17 (7 frunze deschise).

Cereale (grâu, orz, ovăz, secară, triticale): 5 kg/ha, pentru 100 mp, cu 7 zile înainte de semănat până la stadiul 29 (sfârșitul înfrățirii).

Grâu: 4 kg/ha, pentru 125 mp, înainte de semănat.

Porumb, porumb zaharat: 4 kg/ha, pentru 125 mp, la semănat.

Porumb, porumb zaharat: 5 kg/ha, pentru 100 mp, cu 7 zile înainte de semănat până la stadiul 15 (5 frunze deschise).

Pajiști noi (raigras): 5 kg/ha, pentru 100 mp, cu 7 zile înainte de semănat până la stadiul 15 (5 frunze deschise).

Iarbă de gazon: 5 kg/ha, pentru 100 mp, cu 7 zile înainte de semănat/plantat, până la stadiul 99 (apariția inactivității vegetative).

Specii ornamentale și flori: 5 kg/ha, pentru 100 mp, cu 7 zile înainte de semănat/plantat, până la stadiul 99 (apariția inactivității vegetative).

Căpșuni în sere: 5 kg/ha, pentru 100 mp, cu 7 zile înainte de înmugurirea plantei, până la stadiul 69 (sfâ rșitul înfloririi).

Salată (alte specii de salată), spanac și specii similare (grașiță de iarnă, sfeclă de frunze), ierburi (asmățui, arpagic, țelină de frunze, pătrunjel, salvie, rozmarin, cimbru, busuioc, tarhon) în sere: 5 kg/ha, pentru 100 mp, cu 7 zile înainte de semănat/plantat, până la stadiul 41 (la începutul creșterii plantei; cele două frunze tinere nu se mai deschid).

Specii ornamentale și flori în sere: 5 kg/ha, pentru 100 mp, semănat/plantat, până la stadiul 99 (apari ia inactivității vegetative).

MOD DE ÎNTREBUINȚARE: Optimol prezintă un grad ridicat de rezistență la condițiile meteo. Cu toate acestea, există posibilitatea necesității de reluare a tratamentului, în special dacă granulele au fost consumate sau când apar noi dăunători. Aplicările trebuie programate luând în calcul:

Detectarea dăunătorilor sau probabilitatea atacului acestora.

Părțile de cultură țintite de dăunători (semințele, plantele sau tuberculii), deoarece fiecare dintre acestea presupune o strategie diferită.

Cele mai bune rezultate sunt atinse atunci când tratamentul este aplicat înainte de atacul dăunătorilor. Pentru culturile anuale, se recomandă aplicarea tratamentului înainte de răsărirea plantei. Aplicați produsul după ce ați pregătit terenul pentru semănare.

Pentru controlul melcilor, este important să tratați cultura înainte ca aceștia să ajungă pe partea superioară a culturii. Timp de pauză pentru cartof: 7 zile. Timp de pauză pentru o pășune nouă: 49 zile. Până la 7 zile înainte de semănare/plantare: una sau două aplicări permise. La aplicarea pe brazdă este permisă aplicarea și în amestec cu semințele. Înainte și după răsărire se permit mai multe aplicări, până la atingerea dozei maxime permise de 17,5 kg/ha pe cultură pe an (toate aplicările incluse). În cazul în care vă confruntați cu o invazie de limacși, se recomandă aplicarea tratamentului în mod repetat.

TEHNICA DE APLICARE: Granulele de Optimol pot fi aplicate manual sau prin intermediul unui distribuitor mecanic. În general, aplicarea de tip împrăștiere uniformă oferă cele mai bune rezultate. Aceasta implică utilizarea unui distribuitor echipat cu discuri rotative. Tratamentele locale pot fi aplicate la semănare/brăzdare prin următoarele două metode: depunerea granulelor direct în brazde sau/și amestecarea granulelor cu semințele.

Mod actiune
Ingestie
Pentru
Capsuni
Cartof
Conopida
Fasole
Mazare
Salata verde
Sfecla de zahar
Sfecla furajera
Varza
Vita de vie
OP635
Nicio recenzie

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Produs adăugat la lista de dorințe
Produs adăugat pentru comparare.

Doctor Plant utilizează cookie-uri și tehnologii similare pe site-urile sale. Continuând navigarea după prezentarea informațiilor privind modulele cookie, sunteți de acord cu această utilizare.