Closer

Closer

CLOSER, insecticid selectiv destinat controlului afidelor din culturile de Varza, Salata, Spanac și Cartof.

cantitate
  • 2 ml
In stoc
5,00 lei
Nicio taxa

 

Date tehnice Insecticid CLOSER 


• Substanta activa: sulfoxaflor (Isoclast active) - 120 g/l (11,3%)

• Formulare: suspensie concentrata (SC)
• Numar certificat omologare: 537PC/ 12.07.2019


Omologari Insecticid CLOSER 


Varza, Salata, Spanac, Brocoli, Varza de Bruxelles, Conopida

Daunatori: AfidePaduchele verde al piersicului (Myzus persicae), Paduchele cenusiu al verzei (Brevicoryne brassicae)

Doza: 0,2 L/ha
Volum de apa 200-1000 L/ha
Numar aplicari: 1
Interval intre aplicari: -
Timp de pauza: 7 zile

Cartof

Daunatori: Afide: Paduchele patat al cartofului (Aulacorthum solani), Paduchele castravetilor (Aphis frangulae gossypii), Paduchele verde al prunului (Brachycaudus helichrysi), Paduchele verigarului (Aphis nasturtii), Paduchele verde al piersicului (Myzus persicae)

Doza: 0,2 L/ha
Volum de apa: 200-600 L/ha
Numar aplicari
Interval intre aplicari: 21 zile
Timp de pauza: 7 zile


Mod de acțiune Insecticid CLOSER 

Closer este un insecticid sub forma de suspensie concentrata pentru prepararea unei soluții apoase (SC), cu actiune de contact si ingestie. Produsul are mobilitate sistemica prin xilem, dar si translaminara, asigurand astfel un control eficient al afidelor la nivelul tuturor organelor plantei atacate.

Contactul afidelor cu insecticidul are loc prin contact sau ingestie prin intermediul stiletului (tubul de alimentare al afidelor). Dupa ingestie, insecticidul actioneaza direct asupra receptorilor specifici de acetilcolina. Simptomele de combatere apar aproape imediat iar moartea daunatorilor survine la cateva ore de la aplicare.

Mobilitatea sistemica și translaminara a insecticidului permite un control eficient al afidelor atat la suprafata cat si in interiorul capatanii legumelor din genul Brassica. Isoclast este recunoscut pentru actiunea imediata asupra insectelor, reducand astfel daunele la nivelul plantelor si transmiterea virusurilor de catre vectori precum afidele.

Marea majoritate a virusurilor se transmit de la o planta la alta cu ajutorul insectelor. Dupa o perioada de incubare, aceste insecte sunt capabile sa transmita virusurile catre plantele sanatoase. Isoclast actioneaza foarte rapid asupra insectelor tinta expuse la tratament atat prin contact cat si prin ingestie.

Afidele inceteaza sa se mai hraneasca la o ora de la contactul sau ingestia produsului. Isoclast controleaza vectorii, insectele care transmit virusurile, dar nu distrug virusurile care sunt deja prezente pe plantele infectate. Pentru controlul insectelor vectoare si pentru reducerea transmiterii virusurilor in cultura este necesara aplicarea Isoclast™ înca din stadii timpurii de dezvoltare ale plantei, la primele atacuri, inainte de aparitia simptomelor de boala.

Closer prezinta interactiuni complexe si unice cu receptorii importanti din sistemul nervos al insectelor, diferite fata de cele observate la neonicotinoide. Closer, pe baza de Isoclast, nu prezinta rezistenta incrucisata la insectele care sunt rezistente la neonicotinoide, organofosforice sau piretroizi, aceasta reprezentand un avantaj extraordinar pentru gestionarea populatiilor rezistente.

Closer se degradeaza rapid in sol si nu persista in mediul inconjurator. Datorita formularii deosebite este un produs stabil in razele UV. Isoclast are o rezistenta deosebită la spalare. In urma testelor de laborator s-a demonstrat ca eficacitatea produsului nu este afectata atunci cand ploaia apare la o ora de la aplicare.


  • Mod de utilizare Insecticid CLOSER 


  • Varza, Salata, Spanac, Brocoli, Varza de Bruxelles, Conopida

  • Doza maxima recomandata pentru o utilizare: 0,2 litri/ha. Produsul se foloseste din faza formarii a 9 frunze adevarate (BBCH 20), pana la faza atingerii marimii tipice a plantelor (BBCH 49). Tratamentul se aplica dupa aparitia primelor colonii de afide.

  • Cantitatea recomandata de apa pentru prepararea solutiei de stropit: 200-1000 litri/ha. Dimensiunea duzelor: cu stropi medii. Numarul maxim de tratamente intr-un sezon de vegetație: 1.


Cartof

Doza maxima recomandata pentru o utilizare: 0,2 litri/ha. Produsul se aplica din faza de formare a lastarilor laterali (BBCH 20) pana la faza primilor butoni florali din prima inflorescenta vizibila (BBCH 59) si/sau dupa faza primelor bace vizibile (BBCH 70). Tratamentul se aplica dupa aparitia primelor colonii de afide.

Numarul tratamentelor/sezon: 2. Interval intre tratamente: cel putin 21 de zile. Cantitatea recomandata de apa pentru prepararea solutiei de stropit: 200-600 litri/ha. Dimensiunea duzelor: cu stropi medii. Cantitatea maxima de produs aplicat intr-un sezon: 0.4 litri/ha.

Timp de pauza: Perioada de la ultima utilizare a produsului, pana la data recoltarii: salata, spanac - 7 zile, broccoli, varza de Bruxelles, varza, conopida - 7 zile, cartof - 7 zile.


Pregatirea solutiei

Lichidul de utilizat se pregateste direct inainte de aplicare. Agitati continutul ambalajului inainte de utilizare. Inainte de a proceda la prepararea lichidului de utilizat, stabiliti exact volumul necesar al acestuia si cantitatea de produs.

Procedati conform instructiunilor producatorului pulverizatorului la umplerea acestuia. In cazul in care nu aveti instructiunile, adaugati cantitatea masurata de produs in rezervorul pulverizatorului umplut partial cu apa (cu agitatorul pornit).

Ambalajele golite trebuie clatite de 3 ori cu apa, iar lichidul obtinut de la clatire trebuie turnat in rezervorul pulverizatorului cu lichidul de utilizat, completati cu apa pana la cantitatea necesara si amestecati bine. Dupa ce ati turnat produsul in rezervorul pulverizatorului nedotat cu agitator hidraulic, amestecati mecanic lichidul. Lichidul de utilizat preparat in rezervorul pulverizatorului trebuie utilizat imediat.


Masuri de protectia mediului


Preveniti patrunderea in sol, in santuri, in canalele de scurgere, in cursurilede apa si/sau in panzele subterane. Deoarece substanta activa este toxica pentru mediul acvatic, se impun masuri obligatorii pentru protectia apelor, conform prevederilor legale. Nu se aplica pe terenurile agricole adiacente cursurilor de apa. Sa se previna prin orice masuri ca produsul sa ajunga in apele de suprafata!


Masuri de igiena si protectia mediului


A se pastra departe de surse de caldura, scantei si foc deschis. A nu se lasa la indemana copiilor. Se va evita un contact prelungit sau repetat cu pielea. A se evita contactul cu ochii, pielea si hainele. Evitati inhalarea vaporilor sau a aburilor.

Nu se va inghiti. Se va spala foarte temeinic dupa manipulare. Se va tine containerul inchis. Se va folosi cu ventilatie corespunzatoare. Deci nu taiati, sapati, polizati, sudati sau desfasurati alte operatiuni asemanatoare pe sau in apropierea containerelor goale.


Masuri de prim ajutor


Indicatii generale: Statiile raspunzatoare de prim-ajutor ar trebui sa acorde atentie autoprotectiei si utilizarii de imbracaminte protectoare recomandata (manusi rezistente chimic, protectie contra improscarii).

Inhalare: Mutati persoana in aer curat. Daca aceasta nu respira, chemati serviciul de urgenta sau salvarea, dupa aceea faceti-i respiratie artificiala; daca ar fi gura la gura, folositi un dispozitiv de protectie (o masca portabila etc). Adresati-va unui centru de urgenta sau unui medic pentru sfat in legatura cu tratament. Daca apar dificultati la respiratie, oxigenul trebuie administrat de personal calificat.

Contact cu pielea: Dezbracati imbracamintea contaminata. Spalati pielea cu sapun si multa apa in 15-20 minute. Adresati-va unui centru de control al otravirilor sau unui medic pentru sfat in legatura cu tratamentul medical. Spalati hainele inainte de a le imbraca din nou. Pantofii si alte obiecte din piele care nu pot fi decontaminate trebuie aruncate la un loc potrivit.

Contact cu ochii: Tineti ochii larg deschisi si clatiti usurel si incetisor cu apa timp de 15-20 minute. Daca exista lentile de contact, indepartati-le dupa ce au trecut primele 2-3 minute, iar dupa aceea continuati cu clatitul ochilor. Adresati-va unui serviciu de urgenta sau unui medic, in legatura cu stabilirea tratamentului. Amenajare corespunzatoare de urgenta pentru spalarea ochilor trebuie sa fie disponibila imediat.

Ingerare: Adresati-va imediat unui centru de urgenta sau unui doctor. Nu provocati voma decat daca vi s-a spus asa de doctor sau de reprezentantul centrului de urgenta. Nu dati persoanei nici un fel de lichid. Nu dati nimic in gura unei persoane inconstiente.

Nicio recenzie
Produs adăugat la lista de dorințe
Produs adăugat pentru comparare.

Doctor Plant utilizează cookie-uri și tehnologii similare pe site-urile sale. Continuând navigarea după prezentarea informațiilor privind modulele cookie, sunteți de acord cu această utilizare.