FUNGICID TEBUSTAR - 1 Litru

FUNGICID TEBUSTAR - 1 Litru

TEBUSTAR EW
tebuconazol 250 g/l
Ambalaj: 400ml / 1L / 5L

In stoc
115,00 lei
Nicio taxa


Credit module tbi bank 3.3.1

38.83 Lei x 4 rate

 

Tebustar EW este un fungicid sistemic din grupa triazolilor, cu un conținut de 250 g/L tebuconazol. Se prezintă sub formă de emulsie de ulei în apă, omogenă, mobilă, inodoră, de culoare galben-pai. Produsul nu este exploziv și nici coroziv. Este stabil în condiții normale de depozitare şi manipulare.

Mod de acțiune: Tebustar EW este un fungicid sistemic cu spectru larg de acțiune, în special asupra agenților patogeni care provoacă făinări la culturile de grâu, orz, măr și viță de vie. Tebustar EW are acțiune preventivă, curativă și uneori de eradicare, care se manifestă asupra patogenilor prin inhibarea sintezei ergosterolului, un component al membranelor celulare ale organismelor țintă. Utilizat în tratamente foliare, produsul este rapid absorbit de plantă și circulă ascendent prin sistemul circulator, protejând frunzele și creșterile noi. Are o bună acţiune reziduală care se manifestă pentru o perioadă îndelungată, în funcție de cultură și de condițiile locale.

Instrucțiuni de folosire: Tebustar EW se aplică prin stropiri în timpul vegetației, la avertizare, sau la apariția primelor simptome de boală. Tratamentele cu Tebustar EW se pot repeta la un interval minim de 14 zile la cereale, rapiță, măr și viță de vie. Pentru a preveni instalarea rezistenței patogenilor, se recomandă alternarea tratamentelor cu alte fungicide sistemice, având alt mod de acțiune, sau cu fungicide de contact, în funcție de programul de com­batere adoptat. Se folosesc volume normale de soluție la hectar.

Tebustar EW este omologat la următoarele culturi și doze/concentraţii de aplicare:

grâu: Complex de boli foliare: făinare (Erysiphe graminis), septorioză (Septoria tritici), rugini (Puccinia spp.) în doză de 0,5 L/ha; orz: Complex de boli foliare: făinare (Erysiphe graminis f. sp. hordei), sfâşierea frunzelor (Pyrenophora teres), arsura frunzelor (Rhyncosporium secalis), în doză de 0,5 L/ha; rapiță: putregaiul uscat (Phoma lingam), putregaiul alb (Sclerotinia sclerotiorum), putregaiul cenuşiu (Botrytis cinerea), alternarioză (Alternaria brassicae), făinare (Erysiphe communis), în doză de 1 L/ha; măr: făinare (Podosphaera leucotricha), în doză de 0,05% (0,750 L/ha în 1500 L apă); viță de vie: făinare (Uncinula necator) 0,4 L/ha.

Timp de pauză: grâu, orz: 42 zile, rapiță: 56 zile, măr, viță de vie: 14 zile.

-este un fungicid sistemic cu actiune protectiva si curativa 

-are un termen de garantie indelungat

-efect rapid si vizibil asupra culturilor

-se poate folosi ca si regulator de crestere la rapita

Avantaje:

-Tebucur se aplica in timpul perioadei de vegetatie la rapita, pentru prevenirea si combaterea bolilor foliare, la grau si orz pentru bolile foliare si ale spicului

- este absorbit rapid de plantele tratate și se translocă acropetal protejand cresterile noi

-are acțiune atat preventivă cat si curativă inhiband biosinteza ergosterolului din organismele patogene

Descriere:

Tebucur 250 EW este un fungicid sistemic cu actiune protectiva si curativa ce contine 250g/l tebuconazol.

Tebucur se aplica in timpul perioadei de vegetatie la rapita, pentru prevenirea si combaterea bolilor foliare, la grau si orz pentru bolile foliare si ale spicului. De asemenea Tebucur 250 EW se poate utiliza si ca regulator de crestere la rapita, aplicat in doza de 0.5%.

Mod de utilizare:

Fungicidul Tebucur 250 EW combate la rapita (putregaiul negru, putregaiul cenusiu, putregaiul alb, alternarioza, fainare) - 1l/ha, grau si orz (fainare, rugina, septorioza, fuzarioza, sfasierea frunzelor) - 0.5 l/ha. 

Grau și orz 

Tebucur 250 EW se aplica primavara după infratire, preventiv la avertizare sau la aparitia primelor simptome ale boli. 

Fiind sistemic Tebucur 250 EW nu este spalat de ploile intervenite la trei ore după tratament, conferind o protecție efectivă , care poate sa ajunga pana la 3 - 4 saptamani.

Tratamentul cu TEBUCUR 250 EW se poate efectua o dată cu aplicarea erbicidelor.

De asemenea aplicarea se poate face ulterior erbicidarii, o data cu ingrasamintele foliare.

Pentru siguranta se recomanda efectuarea unui test de compatibilitate.

Rapita 

Se poate aplica un tratament in toamna cu o doză de 0.5 lt/ha pentru cresterea rezistentei la iernare. Acest lucru se realizează datorită efectului de regulator de crestere al produsului prin cresterea concentrației sucului celular, reducerea cresterii partilor aeriene, dezvoltarea mai accentuata a sistemului radicular si al coletului. Astfel la intrarea in iarna vom avea plante puternice cu tufa uniforma, care vor avea o regenerare rapida in primavara. 

De asemenea acest tratament de toamnă conferă o protecție eficientă impotriva patogenului Phoma lingam.

Fenofaza optima pentru efectuarea tratamentului de toamna este cea de rozetă a rapitei, respectiv cand plantele au 4-6 frunze adevarate.

Aplicat in primavara, produsul TEBUCUR 250 EW are eficacitate foarte buna impotriva unei game largi de boli, care afectează cultura de rapita, cum ar fi putregaiul alb (Sclerotinia sclerotiorum), patarea bruna (Alternaria brassicae), fainare (Erysiphe communis).

Tratamentele se vor aplica pana la inflorit cu o doza de 1.0 l/ha.

Tip Fungicid
Sistemic
Pentru
Grau
Orz
TB422
Nicio recenzie

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Produs adăugat la lista de dorințe
Produs adăugat pentru comparare.

Doctor Plant utilizează cookie-uri și tehnologii similare pe site-urile sale. Continuând navigarea după prezentarea informațiilor privind modulele cookie, sunteți de acord cu această utilizare.