Fungicid Mikal Flash

42,00 RON

Mikal Flash este un fungicid cu actiune sistemica si de contact Bayer destinat pentru combaterea manei la vita de vie.

cantitate
  • 30 gr
  • 300 gr
Cantitate
In stoc

Mikal Flash se remarca prin actiunea preventiva excelenta asupra ciupercilor patogene, impiedicand germinarea sporilor si cresterea miceliului. 

Fungicidul MIKAL FLASH 30 gr este un produs Bayer ce se remarca prin actiunea preventiva excelenta asupra ciupercilor patogene, impiedicnd germinarea sporilor si cresterea miceliului. 

Fosetil de aluminiu este una dintre putinele substante active destinate combaterii manei care poseda sistemie completa ascendenta si descendenta, translocandu-se in cresterile noi, inclusiv la nivelul ciorchinelui in stadiu erbaceu. Prin modul de actiune multisite si de stimulare a sistemului de autoaparare al plantei, fosetil-Al face imposibila dezvoltarea fenomenului de rezistenta. 

Folpet, substanta cu actiune de contact, asigura o protectie imediata fata de toate rasele fiziologice cunoscute, inainte ca activitatea sistemica a fosetilului de aluminiu sa se produca. Prin acest mecanism complex de actiune, Mikal Flash asigura protectia fata de mana in momentele de sensibilitate maxima ale vitei de vie. 

Mod de utilizare 

Mikal Flash se utilizeaza pentru combaterea manei vitei de vie (Plasmopara viticola) in doza de 3 kg/ha.

Pentru strugurii de masa se efectueaza maximum 3 tratamente, prefloral si postfloral, la interval de minim 12 zile. Timp de pauza inaintea recoltarii: 70 zile.

Pentru strugurii de vin se efectueaza maxim 3 tratamente in intervalul inaintea infloritului pana la compactarea ciorchinelui, la un interval minim de 12 zile intre tratamente. 

Timp de pauza inaintea recoltarii: 28 zile. Pentru obtinerea unei protectii sustinute foarte bune, este necesara mentinerea unei concentratii ridicate de fosetil de aluminiu in plante, de aceea se recomanda efectuarea de tratamente succesive cu Mikal Flash sau Verita (in bloc de doua tratamente), preventiv, la avertizare, la inceputul infloririi si la scuturarea capisonului floral.

Compatibilitate

Mikal Flash nu este compatibil cu produse ce contin cupru sau dicofol si cu ingrasamintele foliare care au in compozitie azot.

MK023

Data sheet

Tip Fungicid
Sistemic
Tip Fungicid
De contact
Pentru
Vita de vie