Vincare 51,7 WG

5,50 RON

Fungicid pentru combaterea manei la tomate și vița de vie

cantitate
  • 20 gr
Cantitate
In Stoc

Certificat de omologare nr. 023PC/17.12.2013

Formulare: WG (Granule dispersabile în apă)

Clasificare: Xn (Nociv); N (Periculos pentru mediu)

Produsul VINCARE 51,7 WG este un fungicid complex, cu două substanţe active: folpet și bentiavalicarb.

Acţionează împotriva ciupercilor patogene care produc mana (Oomycetes), împiedicând germinarea sporilor şi dezvoltarea miceliului.

Aplicat conform dozelor recomandate şi în condiţii normale agrometeorologice, nu produce fenomene de fitotoxicitate.

Produsul VINCARE 51,7 WG se foloseşte în timpul vegetaţiei prin stropiri apli¬cate la avertizare.

Pentru obţinerea unor efecte maxime de combatere, tratamentele se aplică preventiv atunci când survin condiţii de manifestare a bolilor sau la apariţia primelor simptome.

Tratamentele cu VINCARE 51,7 WG se pot repeta la un interval de 7 – 10 zile (maxim 3 tratamente la viţa de vie şi tomate, pe perioada de vegetaţie), sau se pot alterna cu tratamente cu fungicide sistemice, în funcţie de programul de combate¬re adoptat.

Se recomandă ca ultimul tratament să fie făcut cu maxim 7 zile înainte de recoltat la tomate și 28 zile înainte de recoltat la vița de vie. 

Se utilizează volume normale de soluție la hectar. Cantitatea de soluţie recomandată pentru un tratament variază în funcţie de cultură, stadiul de vegetaţie, tipul de plantaţie şi echipamentul de stropit:

• 500 – 1000 l apă/ha – viţa de vie;

• 600 – 1000 l apă/ha – tomate;

Produsul VINCARE 51,7 WG este compatibil cu multe dintre insecticidele și fungicidele folosite în mod curent în România, cu excepţia polisulfurilor de calciu şi bariu, a zemei bordeleze sau altor produse cu reacţie alcalină. Nu este compatibil cu produsele uleioase. Pentru o utilizare corectă, consultaţi tabelele de compatibilitate. Nu încercaţi combinaţii noi, necunoscute, fără efectuarea în prealabil a unor teste pe suprafeţe mici.

VIN435

Data sheet

Tip Fungicid
De contact
Pentru
Rosii (Tomate)
Pentru
Vita de vie