Erbicid selectiv Mustang

Erbicid selectiv Mustang

Mustang este un erbicid sistemic, selectiv, care actioneaza asupra buruienilor dicotiledonate anuale si perene din culturile cerealiere.

cantitate
  • 500 ml
  • 1 litru
In stoc
131,50 lei
Nicio taxa

 

Proprietati fizico-chimice

Mustang se prezinta sub forma unui lichid alb, opac, omogen, cu miros fenolic, ce contine:

6,25 g/l florasulam si 300 g/l acid 2,4 D EHE.

Formularea produsului este suspoemulsie fina, omogena, mobila, cu tendinta de depunere in timp, dar cu o buna capacitate de revenire in sistem omogen.

Nu este inflamabil, nu este volatil, nu este coroziv.

Timp de pauza

Intervalul de timp de la aplicarea produsului pana la recoltare este de 3 saptamani.

Mod de actiune erbicid Mustang

Mustang este un erbicid selectiv, sistemic, actionand asupra buruienilor dicotile anuale si perene. In conditii de camp, lucreaza ca erbicid foliar ce penetreaza frunzele prin stomate si este transportat in tesuturile de crestere. Actioneaza numai asupra buruienilor prezente in momentul aplicarii (postemergent).

Mod de utilizare erbicid Mustang

Mustang este omologat ca erbicid postemergent pentru combaterea buruienilor dicotiledonate anuale si perene din cultura graului, orzului, orzoaicei, ovazului si porumbului.

Produsul se aplica primavara la temperaturi de peste 5° C, spre deosebire de produsele standard, care devin active numai de la temperaturi de peste 8-10° C. Este important ca produsul Mustang sa nu fie folosit dupa nopti de inghet, intrucat in astfel de situatii eficacitatea sa scade foarte mult. 

Nu se aplica la porumbul care a fost tratat cu insecticide organofosforice.

Doza de aplicare

Doza omologata este de 0,4-0,6 l/ha, in functie de stadiul de dezvoltare al buruienilor, densitatea culturii si conditiile climatice. Fiind un erbicid foliar, eficacitatea ridicata se obtine cu particule de marime medie, volumul de apa fiind de 200-300 l/ha.

Produsul se aplica la cereale paioase cand buruienile au 4-8 frunze, iar cultura de la inceputul infratirii pana la cel de-al treilea internod. La porumb, produsul se aplica atunci cand buruienile dicotiledonate anuale au 2-4 frunze, cele perene au maxim 10 cm inaltime, iar cultura se afla in stadiul de 4-6 frunze. 

In cazul culturilor infestate predominant cu Matricaria spp, este suficienta doza de 0,4 l/ha.

Daca buruienile sunt intr-un stadiu avansat de dezvoltare si in cazul prezentei in cultura a buruienilor dicotiledonate perene este necesara o doza mai mare de 0,6 l/ha.

Mustang nu are actiune remanenta: nu influenteaza negativ culturile postmergatoare, permitand insamantarea oricarei culturi incepand cu cereale paioase de toamna.

Daca cultura tratata cu Mustang este distrusa din alte motive, se pot semana, la doua saptamani de la tratament, cereale de primavara, iar dupa patru saptamani porumb sau soia.

Atentie: Se va evita contactul erbicidului pe culturi dicotile sensibile la Mustang.

Dupa folosirea echipamentului, umpleti rezervorul cu apa, lasati instalatia de agitare in functiune, dupa care goliti rezervorul. Pentru spalare folositi orice detergent.

Datorita fitotoxicitatii acidului 2,4 D, este interzisa aplicarea produsului cu mijloace avio si in conditii care favorizeaza driftul.

Compatibilitate

Mustang este compatibil cu o gama larga de erbicide, insecticide si fungicide.

Inainte de efectuarea amestecurilor cu alte produse de uz fitosanitar, se vor consulta tabelele de compatibilitate si se va efectua un test practic, respectand dozele prescrise.

Mustang se poate aplica in amestec cu ingrasaminte foliare.

Tip Erbicid
Erbicid selectiv
Erbicid sistemic
Momentul aplicarii
Postemergent
Buruieni
Dicotiledonate
MUS352
Nicio recenzie

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Produs adăugat la lista de dorințe
Produs adăugat pentru comparare.

Doctor Plant utilizează cookie-uri și tehnologii similare pe site-urile sale. Continuând navigarea după prezentarea informațiilor privind modulele cookie, sunteți de acord cu această utilizare.